Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK
 
 
Τα κριτήρια για την  επιλογή του κατάλληλου συστήματος εντοπισμού  είναι πολλά και  έχουν να κάνουν  κατά πρώτον για ποιο λόγο την χρειαζόμαστε  τι απαιτήσεις έχουμε από αυτήν καθώς και ποιά θα είναι η πραγματική τεχνική υποστηρίξη που σας προσφέρεται.

α)  Κριτήρια επιλογής  συστήματος εντοπισμού ευπαθών ομάδων.
 
 


Εδώ το βασικό κριτήριο στην επιλογή μας πρέπει να είναι η αυτονομία της συσκευής με τις επιλογές που θα έχει για να την αυξήσουμε στο μέγιστο δυνατόν,  η ευαισθησία της , η ακρίβεια της ,καθώς και το μέγεθος της.

Επειδή οι εν λόγο συσκευές λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ο όγκος τους είναι αρκετά μικρός ο μέγιστος χρόνος αυτονομίας τους δεν μπορεί να ξεπεράσει σε συνεχή λειτουργία τις 48 ώρες.(παρέχουμε συσκευές κατόπιν συννενόησης με χρόνους απο 1 εβδομάδα εως 6 μήνες)

Πρέπει λοιπόν να επιλεχθεί μια συσκευή η οποία να έχει την δυνατότητα (επιλογής ύπνου) , δηλαδή στην περίπτωση που παραμείνει  ακίνητη η περάσει κάποιος χρόνος απο την τελευταία φορα που μας απάντησε να σταματά κάποιες από τις βασικές της  λειτουργίες  όπως το  GPS ή το GSM  και να επανέρχονται αυτόματα όταν πάλι κινηθεί σε χρονικό διάστημα που εμείς έχουμε επιλέξει, η όποτε θελήσουμε εμείς . Αυτό βοηθά πολύ την συσκευή στην εξοικονόμηση ενέργειας και μπορεί να την κρατήσει ζωντανή για χρονικό διάστημα πολλών ημερών (εξαρτάται από την κίνηση).

Το δεύτερο βασικό κριτήριο είναι η ευαισθησία της συσκευής η οποία πρέπει να είναι αρκετά καλή γιατί οι χώροι που θα εργάζεται είναι πιθανόν κατοικημένες περιοχές , σε σπίτια , κτήρια και γενικά σε δύσκολα σημεία πρόσβασης για τους GPS δορυφόρους.(πρέπει να ζητάτε από τους εμπόρους να σας λένε ποιό chip gps χρησιμοποιούνε. (εμείς διαθέτουμε την τελευταία τεχνολογία πάντα). (Επίσης διαθέτουμε την τεχνολογία LBS που σημαίνει ότι και χωρίς δορυφόρους-σε υπόγειους χώρους έχουμε στίγμα μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας όταν υπάρχει σήμα)

Σχετικά τώρα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά  που αφορούν τον τρόπο αποστολής των δεδομένων (SMS,GPRS) την ανοικτή ακρόαση και τον τρόπο προγραμματισμού δεν θα σχολιάσουμε κάτι περισσότερο γιατί πλέον θεωρούνται δεδομένα για όλες τις συσκευές αυτού του τύπου , εκτός από την δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων, κάτι που δεν το υποστηρίζουν όλες οι συσκευές και θα πρέπει να το προσέξετε αν το επιθυμείτε.
 
Ακόμα κάποια ακόμα χαρακτηριστικά είναι η αδιαβροχοποίηση καθώς και αν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής θέσης με 3G ή 4G και πλέον 5G.
Τελευταίο αλλά σημαντικό είναι η ειδοποίηση πτώσης του ανθρώπου!
Δείτε εδώ 


β) Κριτήρια επιλογής για συσκευή παρακολούθησης και εντοπισμού αυτοκινήτου-Μοτοσυκλέτας-φορτηγού.

Οι συσκευές που προορίζονται για  αυτοκίνητο μπορεί να  είναι φορητές για προσωρινή  χρήση ή για μόνιμη εγκατάσταση. Και στις δύο περιπτώσεις για να έχουμε ακριβή αποτελέσματα πρέπει να έχουν την δυνατότητα αποστολής δεδομένων με μεγάλη συχνότητα.

Η αποστολή δεδομένων σε χρόνους κάτω των 15 δευτερολέπτων είναι αρκετά ικανοποιητική για σωστά αποτελέσματα σε ότι έχει σχέση με την μέτρηση της χιλιομετρικής απόστασης , τον χρόνο στάθμευσης  και επίσης την διάρκεια των διαδρομών.Φυσικά όσο μειώνεται ο χρόνος αυξάνεται η ακρίβεια των δεδομένων.

Πολλές συσκευές του εμπορίου έχουν σαν ελάχιστο όριο τα 30 δευτερόλεπτα που στην πράξη πολλές φορές είναι αρκετά περισσότερο ( 40 έως και 60).

Επίσης και εδώ είναι πολύ σημαντική η ευαισθησία της συσκευής στην εύρεση των δορυφόρων GPS για τον σωστό υπολογισμό του χρόνου στάθμευσης.

Οι συσκευές που σας προσφέρει η GLOBALSAT L.F έχουν την δυνατότητα αποστολής κάθε  3 δευτερόλεπτα.

Επίσης άλλο ενα κριτήριο είναι αν οι συσκευές εντοπισμού είναι παραμετροποιήσημες σύμφωνα με τις επιθυμίες σας καθώς και τις ιδιαιτερότητες του οχήματος σας.(φωτογραφίες-αισθητήρας θερμοκρασίας-τηλέφωνο-αμφίδρομη επικοινωνία-πλοήγηση-μετρητής καυσίμου)

Θα πρέπει να προσέξετε π.χ εαν το όχημα σας ειναι τελευταίας τεχνολογίας μετά το 2004 ( canbus-ομοχωρητικά καλώδια),διότι αν κόψετε λάθος καλώδιο θα σας ανάβει μόνιμα το check και θα πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα για την ειδιόρθωση. Εμείς σας τα αναφέρουμε αλλά έχουμε και τις λύσεις.
 
Τέλος ζητήστε να σας δείξουν που έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα τους ώστε να μάθετε την αξιοπιστία τους!
 
Παρακαλούμε δείτε & ΕΔΩ  για την βοήθεια σας!