Συνήθεις Ερωτήσεις για τα Συστήματα Εντοπισμού

Τι είναι το σύστημα εντοπισμού με απλά λόγια;

Είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης για τον προσδιορισμό της θέσης της με απόλυτη ακρίβεια και την αποστολή της σε εμάς. (Στην εφαρμογή του κινητού, στo Tablet, στον Υπολογιστή)

Πως λειτουργεί;

Εισάγουμε μια κάρτα κινητού sim στο σύστημα χωρίς pin και αφού το ενεργοποιήσουμε , βρίσκει την θέση του στην Γη , με το Gps και τις κεραίες κινητής. Mε 2-3 εντολές γινόμαστε διαχειριστές του, και πλέον γνωρίζουμε μόνο εμείς την τοποθεσία, την ταχύτητα, το υψόμετρο και αρκετά άλλα στοιχεία.

Χρειάζεται να έχουμε εμείς κάποιες γνώσεις;

Ελάχιστες , αφού η εξελληνισμένη αυτόματη εφαρμογή της GlobalSaT.L.F είναι και για όσους είναι αρχάριοι με υπολογιστές και κινητά.

Πως ακριβώς βρίσκουμε το όχημα μας σε περίπτωση κλοπής;

Το βασικό είναι ότι ειδοποιούμαστε την ώρα της κλοπής με μήνυμα στο κινητό, κλήση σε 1 ή 2 αριθμούς, e mail και push ειδοποίηση, και παράλληλα ξεκινά ο ζωντανός 24ώρος εντοπισμός ανά 10 δεύτερα από κινητό , tablet ή υπολογιστή. Επίσης το σύστημα ακινητοποιεί το όχημα αυτόματα ή κατά απαίτηση μας.

Πόσο εύκολα ένας κλέφτης μπορεί να εντοπίσει το σύστημα αυτό;

Πάρα πολύ δύσκολα δεδομένου ότι αυτό είναι κρυμμένο καλά στο όχημα και βρίσκεται σε κατάσταση μη ανιχνεύσιμη (deep sleep-anti jamming).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος εντοπισμού σε σχέση με έναν κοινό συναγερμό;

Ο συναγερμός είναι αποτρεπτικός. Αν καταφέρουν να τον σιγήσουν ή και να ρυμουλκήσουν το όχημα τότε αχρηστεύεται. Το ίδιο ισχύει εάν δεν μπορούμε να τον ακούσουμε. Με το καλύτερο gps tracker μας αυτά δεν έχουν σημασία, αφού εκτός του ότι ειδοποιούμαστε άμεσα (ακόμα και εάν ανοίξει η πόρτα ή η μίζα), όσο μακριά και αν είμαστε, στο κινητό μας βλέπουμε συνεχώς στον χάρτη το στίγμα αλλά ακούμε και την καμπίνα με κρυφό μικρόφωνο.

Ποιο είναι το κόστος για ένα σύστημα εντοπισμού με συναγερμό για το αυτοκίνητο και ποιο για μοτοσυκλέτα;

Το κόστος κτήσης είναι μεταξύ 180 – 290 ευρώ συμπ/νου ΦΠΑ ανάλογα το σύστημα και τα έξτρα. Για ένα σύστημα με απλό Live online tracking και ειδοποιήσεις το κόστος είναι περίπου 200,00 ευρώ.

Μετά το κόστος κτήσης ενός τέτοιου συστήματος, υπάρχει κάποιο επιπλέον μηνιαίο κόστος;

Εάν θέλει ο πελάτης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας για 24ωρη παρακολούθηση και ενημέρωση το κόστος ποικίλει ανάλογα εάν επιθυμεί να βάλουμε εμείς mb και κάρτα sim ή αυτός και να πληρώνει μόνο τον server μας.. Ο πελάτης αποφασίζει την διάρκεια και όποτε θέλει σταματά ή συνεχίζει. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα λειτουργεί και χωρίς συνδρομή. Ενδεικτά κόστος online για 3 μήνες με δική μας κάρτα sim και Mb , αλλά και φιλοξενία στον server της GLOBALSAT και χρήση της εφαρμογής μας είναι 10,00/μήνα και με κάρτα του πελάτη είναι 6,00/μήνα.

Πως δηλαδή λειτουργεί χωρίς συνδρομή; Μπορούμε κάπως να εντοπίσουμε και πάλι το όχημα μας;

Ναι μπορεί να γίνει ο εντοπισμός με κλήση και sms προς την sim κάρτα που έχει εισαχθεί στην συσκευή εντοπισμού. Είναι όμως χρονοβόρο και κοστίζει πιο πολλά τελικά. Και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει κανείς τον online εντοπισμό ανά 10 δεύτερα, την εύχρηστη εφαρμογή όπου διαχειρίζεσαι εντολές, τις ρυθμίσεις αλλά και τις αναφορές για το σύστημά σου.

Ποια είναι η διαφορά των δικών σας συστημάτων σε σχέση με άλλα πιο οικονομικά που κυκλοφορούν στην αγορά;

Η ποιότητα κατασκευής - απόδοσης, καθώς και η 5 ετής εγγύηση. Η εμπειρία μας και η ελληνική εφαρμογή για iPhone, Android και υπολογιστή. Ο εντοπισμός ανά 10 δευτερόλεπτα. Η καταγραφή στάσεων και σφαλμάτων οχήματος αλλά και μικρόφωνο για επικοινωνία. Ο εντοπισμός και εντός των κτιρίων αφού διαθέτουμε chip δορυφόρων U Blox 7 (56 δορυφόροι). Τα υπόλοιπα της αγοράς έχουν 1 έτος εγγύηση, με κατώτερης ποιότητας υλικά όπως chip δορυφόρων sirf iii (20 δορυφόροι). Τα δικά μας διαθέτουν αισθητήρες τρακαρίσματος, ρυμούλκησης και έξυπνης αναμονής. Επίσης, παρέχουμε στους πελάτες μας δωρεάν επίδειξη των παραπάνω και αναβάθμιση μέσω OTA.Φυσικά οι συνεργασίες με την Ελληνική Αστυνομία, τον Σκλαβενίτη , την Τράπεζα Ελλάδος, πολλούς Δήμους αλλά και εταιρείες διαχείρισης στόλου δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον πελάτη.

Που αλλού θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα εντοπισμού;

Η πολυετής εμπειρία μας, έχει δείξει ότι τα μέρη που μπορούν να εγκατασυαθούν τα gps trackers είναι σχεδόν απίθανα. Μικρά πολύτιμα αντικείμενα, σακβουαγιάζ, μελίσσια, κοντέινερ, air conditions, κατοικίδια, δραστηριότητες (rafting/surfing/ορειβασία), ντελίβερι, στόλος επαγγελματικών οχημάτων, σκάφοι, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κ.α..

Υπάρχουν και μικρές συσκευές που μπορούν να έχουν μαζί τους μικρά παιδάκια για την ασφάλεια τους και πως λειτουργούν;

Διαθέτουμε μια από τις καλύτερες αδιάβροχες συσκευές όπου ήδη χρησιμοποιούν παιδάκια και ηλικιωμένοι με εκπληκτικά χαρακτηριστικά. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα καλούν από την συσκευή με το κουμπί sos για άμεση επικοινωνία μαζί μας. Από την εύχρηστη εφαρμογή μας εσείς κάνετε τις ρυθμίσεις όπως επιθυμείτε. Ετσι, εάν πατηθεί το sos η συσκευή καλεί διαδοχικά στο τηλέφωνο τους γονείς (που μπορούν να έχουν επικοινωνία από τη συσκευή), ενώ παράλληλα αποστέλλει και γραπτό μήνυμα στο κινητό για την κλήση. Ακόμα, μπορούν οι γονείς να θέσουν όρια γύρω από το σπίτι ή το σχολείο και να ειδοποιούνται εάν και όταν παραβιάζονται αυτά τα όρια. Επίσης, υπάρχει αισθητήρας πτώσης ανθρώπου καθώς και αμφίδρομη επικοινωνία για να μιλάτε ελεύθερα. Τέλος, και σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμα και να καλέσετε και να ακούσετε κρυφά τον χώρο (παράδειγμα: για ανήλικα παιδιά μόνο και περιπτώσεις κακοποίησης).

Υπάρχουν και συσκευές εντοπισού με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας αλλά Online;

Το Τ355 έχει μεγάλη μπαταρία εώς και 3 μήνες σε αναμονή και 1 μήνα σε online live tracking. Εφαρμόζει με ισχυρούς μαγνήτες στο Ι.Χ και διαθέτει κουμπί εφαρμογής και αποκόλησης σε περίπτωση που κάποιος το βρεί και το αφαιρέσει. Είναι αδιάβροχο και ενεργοποιείται αυτόματα με την κίνηση αποστέλοντας Live push alarms στο κινητό. Κάνει live εντοπισμό όπως όλα μας τα συστήματα εντοπισμού.

Για τις εταιρείες ποιά είναι τα οφέλη και οι δυνατότητες;

Η διαχείριση στόλου οχημάτων για τις εταιρείες Logistic αλλά και μικρές με 2 οχήματα + είναι πλέον ανάγκη. Με τα Gps trackers μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο τψν οχημάτων, των δρομολογίων και των οδηγών.

  • Live εντοπισμός
  • Όρια κίνησης του οχήματος και αντίστοιχη ειδοποίηση παραβίασης
  • Χρόνος ομαλής-βίαιης και συνολικής οδήγησης
  • Αναφορές στάθμευσης και απόστασης
  • Απομακρυσμένη αποκοπή και ακινητοποίηση
  • Έλεγχος καυσίμων
  • Συνομιλία με οδηγό
  • Ακρόαση χώρου

και πολλές άλλες εξαιρετικές δυνατότητες για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά.